POSITIVE OPTIONS PLUS
Öğrenme Güçlüğü & Özel Gereksinimliler için Respite Care
Yalnız Değilsiniz!
Öğrenme Güçlüğü, Öğrenme Engelli ve Özel Gereksinimli çocuk ve yetişkinleri kapsayan Geçici Yatılı Bakım hizmetimiz, yılın her günü mevcuttur. Bireysel ihtiyaca göre eğitimli ve deneyimli personel tarafından hizmet sağlanmaktadır. Kişisel planlamanızda tespit edilecek ihtiyaçlarınıza göre sosyalleşme, eğlenlenme ve boş zaman aktivite programları sunarız.
Programlarımıza katılmak için çocuğunuzun aşağıda listenen sendromlardan birine sahip olması gerekiyor! Bağımsızlık becerileri, sosyal ve yaşam becerler edindirme programları, kendi başına yaşayabilmeyi destekleme programları, günlük yaşama adaptasyon, sağlık uygulamaları, aile desteği, bayram ve özel gün kutlamaları, günlük kişisel bakım desteği; çoğu durumda tek kişilik yatak odası, 24 saat sorunları çözme desteği, evi ile iletişim kurmak için ücretsiz telefon ve internet erişimi, günlük bakım uygulamaları, ücretsiz çamaşır yıkama ve ütüleme hizmeti sağlıyoruz.
Haftasonu Aktiviteleri: Tiyatro, sinema, müze, galeri ve tarihi mekan gezileri, orman ve piknik gezisi, restoranda yemek yeme, hayvanat bahçesi, lunapark veya oyun parkları ziyareti, alışveriş, kuaför ve berber deneyimi, mümkünse çalışma deneyimi.
Açık Alan Aktiviteleri: Yüzme, spor, bahçecilik, yürüyüş, kitap okuma, yogalates, hayvanlarla iletişim...
Kapalı Alan Aktiviteleri: Terapötik Sanat (El sanatları, drama, etkin hareket, resim, müzik), yogalates, dans, hobi edindirme, satranç, puzzle, bilgisayar, yemek yapma, kitap okuma...

Down Sendromu
Genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan hastalığa verilen isimdir. Down Sendromu vücutta yapısal ve fonksiyonel değişiklikler ile karakterize edilir. Down Sendromu sık sık zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir. Çoğunlukla hafif veya orta seviyeli öğrenme güçlüğü gibi sorunlar taşır.
Rett Sendromu
Yaygın gelişimsel bozukluklardan birisi olarak sınıflandırılan beyinsel gelişim bozukluğudur. Bu sendromun belirtileri kolaylıkla Otizm ve Angelman Sendromu'nun belirtileriyle karışır. Klinik belirtiler arasında baş büyüme hızının azalması ve bazen mikrosefali, küçük el ve ayaklar bulunur. Stereotipik ve yineleyici el hareketleri de gözlenir. Bilişsel bozukluk ve gerileme döneminde sosyalleşme sorunları belirtiler arasında görülür. Okula girdikleri dönemde sosyalleşme genellikle düzelir.
Asperger Sendromu
Sosyal etkileşimde zorluklar ve sınırlı, stereotipik ilgi ve etkinliklerle tanımlanan Otistik Spektrum Bozukluklarından biridir. Diğer OSB’lerden dil ve bilişsel gelişimde genel bir gecikme olmamasıyla ayrılır. Motor sakarlık ve atipik dil kullanımına sıklıkla rastlanır. Sosyal etkileşimde bozukluklar, stereotipik ve sınırlı ilgi ve eylemler ve bilişimsel gelişimde klinik anlamda önemli olmayan gecikme görülmemesi ile dil becerisinde genel bir gecikme olmamasıyla belirlenir.
Angelman Sendromu
Nörogenetik bir bozukluktur. Hastalığın temel bulguları zeka geriliği, yürüyüş ve koordinasyon bozukluğu, konuşma bozukluğu, konvülziyon ve uygunsuz gülümsemelerdir. Hatta bu sebeple hastalık “Mutlu Kukla” Sendromu olarak da bilinir. Tanı genellikle karakteristik davranış ve özelliklerin belirginleştiği 3-7 yaşlar arasında pediyatrist ve genetik uzmanları tarafından gözlem, gelişim hikâyesi ve laboratuar bulguları ile konulur.
Frajil X Sendromu
Frajil X Sendromu, X kromozomuyla ilişkili bir zeka (mental) gerilik sendromudur. Sendroma sahip erkek çocuklarda büyük testisler, prognatism, kaslarda hipotoni ve otizm, karakteristik fakat değişik yüz şekilleri, büyük kulaklar, uzun yüz yapısı, yüksek kemerli damak gözlenebilir. Bunlara ek olarak lordosis, kalp defektleri, pectus excavatum, düz tabanlılık, ellerin tubuler kemiklerinin kısalığı gözlenebilir. Frajil X Sendromu erkeklerde 1/3600, kadınlarda ise 1/4000-6000 oranında görülür.
Prader-Willi Sendromu
Prader-Willi Sendromu başta zeka geriliği, duygulanım bozukluğu (duygusal dengesizlik), kaslarda güç kaybı ve hipotonus, kısa boylu cücelikle beraber iştah bozukluğuna bağlı morbid obezitenin gözlendiği kalıtsal bir hastalıktır. Genellikle genetik ve doğumla gelen bir sendrom olmasına rağmen, doğumdan sonra hipotalamusa verilen bir zarar da bu sendromun oluşumuna neden olabilmektedir.
Otizm - OSB
Otizm 3 yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Küçük yaşlarda yoğun ve sürekli eğitim programları ve davranış terapileri çocukların kendine bakabilme, sosyalleşmeleri ve iş yetileri kazanabilmesine yardımcı olur ve işlevselliği artırır, belirtilerin şiddetini ve uyumsuz davranışları azaltır. Eğitsel müdahaleler çocuklar üzerinde çok etkilidir.
Sizin İçin Buradayız!
Tüm detayları konuşmak için arayabilir veya bizi ziyaret edebilirsiniz.
Randevu ve Detaylı Bilgi için Bizi Şimdi Arayın.
0553-546-99-28
DEHB
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, nörolojik tabanlı bir gelişim bozukluğudur. Bu bozukluk tipik olarak kendini çocukluk çağında dikkatsizlik, aşırı hareketlilik, unutkanlık, tepkilerin kontrolsüzlüğü, ani ve dürtüsel tepkiler, kolayca başka şeylere sapma olarak gösterir. Çocukluk çağının nöro davranışsal bozukluklarındandır. Dikkat eksikliği; işleri bitirmeden bırakma ve görevleri erken terk etme şeklinde kendini gösterir. Hiperaktive; sakin olmayı gerektiren durumlarda huzursuzluktur.